Kersenclafoutis
Ingrediënten voor 4-6 personen:
4 eieren
75 gram witte basterdsuiker
100 gram bloem
50 gram roomboter
2 deciliter crème fraîche
2¼ deciliter melk
1 grote pot kersen
Vanilleroomijs
Boter
Poedersuiker
Zout
Materialen:
Ovenschaal, mengkom, mixer

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 45 minuten

Bereidingswijze:
Smelt de roomboter. Klop de eieren en de witte basterdsuiker schuimig. Voeg de bloem en een snuf zout erdoor. Voeg daarna al kloppend de gesmolten roomboter, crème fraîche en de melk toe. Vet de ovenschaal met boter in. De uitgelekte kersen verdelen over de bodem van de ovenschaal en giet het beslag erover. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 175 graden. Serveer de kersenclafoutis lauwwarm met poedersuiker en vanilleroomijs.