Warme perziken met Amaretto en ijs
IngrediŽnten 4 personen:
4 perziken (niet uit blik)
1 bakje blauwe bessen
1 zakje vanillesuiker
Amaretto
Slagroomijs
Bitterkoekjes
Materiaal:
Ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 15-20 minuten

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 225 graden. Perziken wassen, halveren en pit verwijderen. De schil laten zitten. Perzikhelften met snijvlak naar boven in ingevette ovenschaal leggen. Bestrooien met vanillesuiker en besprenkelen met Amaretto. Ongeveer de ovenschaal 15-20 minuten in de oven zetten tot de perziken zacht zijn. Perzikhelften op bolle kanten op vier bordjes leggen. In elke holte een bolletje ijs scheppen. De blauwe bessen wassen. Bitterkoekjes fijn kruimelen en op het bord garneren met de blauwe bessen. Doordat de perzik zacht is, kun je het vruchtvlees opeten, zodat de schil overblijft.

Tip:
Je kunt ook gebruik maken van een ijscoupe. Dan valt het bolletje ijs niet zo snel van de perzik af.