IJsterrine
Ingrediėnten voor 6 personen:
½ liter straciatella-ijs
½ liter kaneelijs met stoofperen
½ cake (225 gram)
1 eetlepel gekookt warm water
110 gram cranberrycompote
Materiaal:
Cakevorm van 1 liter, huishoudfolie

Tijd:
Bereidingstijd: 20 minuten
Vriestijd: minimaal 3 uur

Bereidingswijze:
Laat het ijs zacht worden. Snijd de cake in de lengte in dunne plakken. Bekleed de cakevorm met huishoudfolie. Verdeel de helft van de straciatella-ijs over de bodem. Leg hier de helft van de plakjes cake bovenop. Roer de cranberrycompote met 1 eetlepel gekookt warm water en verdeel dit over de cake. Verdeel al het kaneelijs met stoofperen eroverheen en leg daarop de rest van de cake. Eindig met de rest van de straciatella-ijs. Vouw het huishoudfolie over de terrine en druk stevig aan. Zet de terrine minimaal 3 uur in de vriezer. Daarna haal je de terrine voorzichtig uit de cakevorm en verwijder de plasticfolie. Snijdt de ijsterrine in plakken. Het lekkerst is om de ijsterrine niet direct op te eten, maar even te laten staan. Dan wordt de ijsterrine net iets zachter.

Tip:
Je kunt alle ijssoorten voor de ijsterrine gebruiken. Ook kun je fruit (vers of uit diepvries) in de ijsterrine verwerken. De eerste laag in de cakevorm kun je ook bekleden met fijngehakte nootjes (hazelnoot of amandelschaafsel).