Gevulde sinaasappels
IngrediŽnten voor 4 personen:
2 mooie handsinaasappels (niet te groot)
1 eetlepel blanke rozijnen
2 bananen
125 milliliter Griekse yoghurt
1 theelepel kaneel
2 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels jam (aardbei of cranberry)
Een beetje amandelschaafsel
Materiaal:
Tomatenuitholler of een lepeltje, citruspers, ijscoupe of wijnglazen met brede opening

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin. Snijd de sinaasappels doormidden. Pers ze uit. Wel de rozijnen in het sinaasappelsap. Verwijder alle witte velletjes met behulp van een tomatenuitholler aan de binnenkant van de sinaasappelhelften die als bakje worden gebruikt. Prak de bananen. Voeg tijdens het prakken een beetje sinaasappelsap toe. Schep de fijngemaakte banaan, de yoghurt, de rozijnen, het kaneel en de vanillesuiker door elkaar. Roer er zoveel sinaasappelsap door als nodig is om een smeuÔg mengsel te krijgen. Vul de sinaasappelhelften met dit mengsel. Garneer met een beetje jam en amandelschaafsel. Zet de sinaasappelheften in een ijscoupe of wijnglas.

Tip:
Vervang de jam door stukjes ananas.