Ei met augurkendressing en serranoham
IngrediŽnten voor 8 personen:
4 eieren
2 augurken
1 teen knoflook
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel knoflookolijfolie
4 plakjes serranoham
Zout
Materialen:
Cocktailprikkers, staafmixer, mengkom, theelepel

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
Eieren in circa 10 minuten hard koken. Onder koud stromend water afspoelen, af laten koelen en pellen. Eieren doormidden snijden. Het eigeel met een theelepel verwijderen. De augurken fijnhakken. De augurk, eigeel, peterselie in mengkom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olijfolie erdoor roeren met zout op smaak brengen. Het mengsel even laten intrekken. Hoe langer hoe beter de smaak. Van de eieren aan beide kanten kapjes af snijden. De eieren vullen met het mengsel. Aan elk prikkertje een half plakje ham steken en in ei steken.