Mini saucijzenbroodjes
IngrediŽnten voor 30-40 stuks:
10 plakjes roomboter bladerdeeg
300 gram gehakt
2 plakjes witbrood
6 eetlepels melk
1 ei
Vleeskruiden naar eigen smaak
Materialen:
Bakpapier

Tijd:
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Week het ontkorste brood in de melk. Meng het goed met het gehakt en de vleeskruiden. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spreid de plakjes bladerdeeg uit op een snijplank. Laat ze ontdooien en snijdt ze middendoor. Verdeel het gehakt in 20 stukjes en rol elk stukje tot een lange sigaar ter lengte van het bladerdeeg. Leg het gehakt iets naast het midden op het bladerdeeg. Maak 1 rand van het bladerdeeg nat en vouw deze om het gehakt heen. Druk het deeg plat op de andere rand. Bestrijk de saucijzenbroodjes met wat melk. Snijd elk rolletje in 3 of 4 stukjes. Bedek het bakblik met bakpapier en leg de broodjes er met iets tussenruimte op. Bak ze gaar. Serveer ze warm.