Knoflookrondjes
IngrediŽnten voor 16 stuks:
2 plakjes roomboter bladerdeeg
2 dikke tenen knoflook
2 eetlepels olie
3 eetlepels peterselie
2 eetlepel bieslook
3 eetlepels fijn gesneden paprika
Zout en peper
Materialen:
Bakpapier

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Doe de olie in een pan en voeg de heel fijn gesnipperde knoflook, peterselie, bieslook, paprika, zout en peper toe. Roerbak het mengsel een paar minuten en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en verdeel het knoflookmengsel over de beide plakken. Laat aan 1 kant een rand van 2 centimeter vrij. Druk het mengsel voorzichtig aan. Rol de plakken losjes op in de richting van de vrije rand. Besmeer de buitenkant met iets van de achtergebleven olie in de pan. Snijd de rolletjes in 8 plakjes en leg de rondjes op bakplaat met bakpapier. Bak de rondjes in 10-20 minuten bruin en gaar.