Geroosterde aardappelblokjes
IngrediŽnten voor 4 personen:
600 gram stevige aardappelen
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel rozemarijn
1 teen knoflook
1 theelepel tijm
1 theelepel salie
Knoflookolijfolie
Zout
Materialen:
Ovenschaal, knoflookpers

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelen een paar minuten voor. Doe de blokjes aardappel, de olie, een uitgeperste teen knoflook en de kruiden (eventueel naar eigen smaak) in een ovenschaal. Meng alles goed door elkaar. Bak de aardappelblokjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Schep na ongeveer 12 minuten de aardappelblokjes om.