Aardappelroosjes
IngrediŽnten voor 4 personen:
8 kruimige aardapelen
Verse bieslook of peterselie
1 ei
Nootmuskaat
Klontje boter
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal, spuitzak, kommetje, vork, stamper, kwastje

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, was ze en kook ze dan in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar. Giet het kookvocht af. Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Smeer de ovenschaal met boter in. Stamp de aardappelen met een pureestamper fijn. Strooi er een beetje zout, peper en nootmuskaat over. Voeg een klontje boter en de gesneden peterselie of bieslook toe. Klop in een kommetje een ei los met een vork. Doe het aardappelmengsel over in een grote spuitzak met een grove spuitmond. Spuit rozetjes in de ovenschaal en smeer de rozetjes in met ei. Schuif de ovenschaal in de oven. Bak de aardappelroosjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin. Zet eventueel op het eind de gril een paar minuten aan.