Aardappel-witloftaart
IngrediŽnten voor 4 personen:
600 gram witlof
750 gram aardappelen
2 uien
1 ei
50 gram walnoten
Een scheutje melk
Geraspte kaas
Boter
Nootmuskaat
Zout en peper
Materialen:
Quicheschaal of taartvorm (24-26 cm), vergiet en stamper

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en halveer de witlofstronkjes. Kook de witlofstronkjes 10 minuten in kokend water, laat ze uitlekken en halveer ze nog eens. Snipper de ui en fruit de ui in boter. Schil en kook de aardappels goed gaar in een pan water met een snufje zout. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels, voeg het losgeklopte ei, een scheutje melk, een klontje (room)boter, nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Schep de puree in de taartvorm en verdeel het. Leg de witlofstronkjes met de punten naar het midden in de vorm in de puree. Strooi de gefruite uisnippers, geraspte kaas en walnoten erover. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Snijd de aardappel-witloftaart in punten.