Salade van artisjokhartjes, feta en spek
IngrediŽnten voor 4 personen:
4 artisjokharten
100 gram fetakaas
75 gram olijfjes
40 gram pijnboompitten en croutons
8 plakjes onbijtspek
Slablaadjes

IngrediŽnten voor de marinade:
2 deciliter olijfolie
1 rode peper
Oregano, basilicum en thijm
Knoflook
Citroensap
Zout en peper
Materialen:
Slakom

Tijd:
Marinadetijd: 30 minuten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Bereidingswijze:
Marineer de artisjokhartjes en de olijfjes in de marinade voor een half uur. Bak de plakjes ontbijtspek in een beetje boter uit. Snijd de artisjokhartjes in vieren en strooi ze samen met de gehalveerde olijfjes over de slablaadjes. Verdeel de blokjes fetakaas over de sla. Leg er de plakjes uitgebakken ontbijtspek bij. Giet nu een beetje marinade over de gemaakte salade. Garneer de salade met wat pijnboompitjes en croutons.