Gevulde aardappelen
IngrediŽnten voor 4 personen:
8 aardappelen van ongeveer 150 gram elk
200 gram blokjes schouderham
100 gram geraspte kaas
1 eetlepel oregano
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel basilicum
Een scheutje melk
Zout en peper
Materiaal:
Aardappelborstel, spuitzak, theelepel, bakblik, bakpapier en staafmixer

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 65 minuten

Bereidingswijze:
Boen de aardappelen schoon onder de koude kraan en dep ze droog. Leg de aardappelen op een met zout bestrooid bakblik met bakpapier en schuif dat in een voorverwarmde oven van 220 graden. Pof de aardappelen in ongeveer 50 minuten gaar. Haal uit de oven (laat de oven aan) en laat ze zover afkoelen dat ze aan te pakken zijn. Snijd van de bovenkant een kapje en hol de aardappels met een theelepel uit. Pureer het uitgeholde en schep een scheutje melk, de in stukjes gesneden ham, de geraspte kaas, zout, peper en de kruiden door. Doe deze puree in een spuitzak met een grof gekartelde spuitmond en spuit de aardappelen vol. Schuif het bakblik terug in de oven en bak de aardappelen nog 15 minuten.