Gegratineerde tomaten met Old Amsterdam en gehakt
IngrediŽnten voor 6 personen:
6 eetlepels olijfolie
250 gram rundergehakt
80 gram uien fijngesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
1 eetlepel tomatenpuree
100 gram tomatenblokjes (uit blik)
1 eetlepel fijngesneden oregano
1 eetlepel fijngesneden tijm
12 trostomaten
150 gram kleine blokjes Old Amsterdam
2 takjes rozemarijn
Chilipoeder
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal, koekenpan, tomatenuitholler of theelepel

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 3 eetlepels van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul en bruin en de ui en knoflook glazig. Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel en voeg de tomatenblokjes en fijngesneden kruiden toe. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout, peper en chilipoeder en laat het afkoelen. Snijd een kapje van de tomaten. Haal de steeltjes en kroontjes eraf. Hol de tomaten met behulp van een tomatenuitholler of theelepel uit. Meng de Old Amsterdam door het afgekoelde gehaktmengsel en vul hiermee de uitgeholde tomaten. Plaats de kapjes op de tomaten en zet de tomaten naast elkaar in een ovenvaste schaal. Besprenkel de tomaten met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg de takjes rozemarijn en tijm bij de tomaten. Plaats de schaal in de oven en bak de gevulde tomaten in ongeveer 15 minuten.