Quiche met ham, kaas en prei
IngrediŽnten voor 8 personen:
6 plakjes roomboter bladerdeeg
2 stelen prei
150 gram blokjes ham
1 zakje geraspte kaas
3 eieren
1/8 liter kookroom
2 tenen knoflook
Een beetje bloem
Nootmuskaat
Zout en peper
Materialen:
Taartvorm met doorsnee 24 centimeter, deegroller, vork, grote kom, maatbeker met een tuit

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 40 minuten

Bereidingswijze:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de ontdooide plakjes op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap van circa 30 centimeter doorsnee. Leg de deeglap in de vorm en snijd de rand bij. Prik in de deegbodem een paar gaatjes met een vork. Verwijder het donkergekleurde deel van de prei, halveer de stelen in de lengte, spoel ze onder de koude kraan goed schoon, sla ze droog en snijd ze in smalle halve ringetjes. Doe de prei, de ham en de kaas in een kom en schep alles door elkaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breek de eieren in een maatbeker, pers de knoflook erbij, voeg wat nootmuskaat, wat zout en peper naar eigen smaak toe en klop de eieren los tot alles goed gemengd is. Verdeel het mengsel van prei, ham en kaas over de deegbodem. Giet de eierroom over de vulling en zet de vorm circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de afgekoelde quiche in punten en eet ze lauwwarm.