Aardappeltaart
Ingrediënten voor 4 personen:
1 pak spek/ui aardappelschijfjes
1 ei
125 milliliter slagroom
1 teentje knoflook gepeld
2 eetlepels verse bieslook geknipt
Boter
Zout en peper
Materialen:
4 souffléschaaltjes of ovenschaal, mengkom

Tijd:
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Vet de souffléschaaltjes met boter in. Verdeel de helft van het aardappelschijfjes in de souffléschaaltjes. Klop het ei met de slagroom, het uitgeperste teentje knoflook, de bieslook, zout en peper naar smaak los en verdeel de helft over de aardappelen. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes erover. Schenk de rest van het eimengsel erop. Bak het aardappeltaartje in de voorverwarmde oven 200 graden in 20 minuten lichtbruin en gaar.