Mini pasteitje met ragout
IngrediŽnten voor 4 personen:
Plakjes roomboter bladerdeeg
1 blik ragout
1 ei
Materialen:
2 uitsteekvormpjes verschillende grootte dezelfde vorm, kwastje, bakpapier

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 įC. Steek met behulp van de uitsteekvormpjes 8 figuurtjes uit het bladerdeeg. Leg 4 figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit worden de bodems van de ragoutbakjes. Snijd uit de 4 overgebleven figuurtjes een kleiner figuurtje zodat je een smalle rand overhoudt. Bestrijk de randen met water en leg op elke bodem een rand. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg daarmee. Bak de ragoutbakjes in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Warm de ragout op volgens de verpakking. Snijd de bovenkant van het ragoutbakje los en vul het bakje met ragout en leg de bovenkant weer terug.