Kalkoen met mango-sinaasappelsaus
IngrediŽnten voor 8 personen:
1 mango
100 gram kalkoenfilet
1 eetlepel boter
1 sjalotje
Sap van 1 sinaasappel
Rucolasla ter garnering
Zout en peper
Materialen:
Sinaasappelpers, amuselepels

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Schil en ontpit de mango. Snijd de ene helft van het vruchtvlees van de mango in reepjes en de andere helft in blokjes. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak het vlees aan beide kanten even aan in de boter. Temper het vuur en laat de kalkoenfilet in ongeveer 6 minuten gaar worden. Pers de sinaasappel uit. Fruit het sjalotje samen met de blokjes mango. Blus het geheel af met sinaasappelsap. Laat de saus al roerend nog wat indikken op een laag pitje. Snijd de kalkoen in reepjes. Leg op elke amuselepel een blaadje rucolasla, enkele plakjes filet en reepjes mango en schep er wat saus over.