Gevulde champignons met pesto
IngrediŽnten voor 6 personen:
8 middelgrote champignons
Ĺ kleine rode paprika
4 lente-uitjes
8 zongedroogde tomaten op olie
Geraspte kaas
Verse rode pesto
Boter
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal, champignonborstel, amusebakjes

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 10-15 minuten

Bereidingswijze:
Maak de champignons schoon en verwijder de stelen. Zet de hoedjes apart. Snijd de lente-uitjes, de paprika en twee champignons fijn. Bak de fijngesneden champignons, paprika samen met de lente-uitjes zacht in de boter. Neem de pan van het vuur en voeg de tomaat toe en fijn geraspte kaas. Eventueel naar smaak zout en peper toe voegen. Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje met de vulling. Zet de hoedjes in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met een beetje geraspte kaas. Bak de hoedjes in ongeveer 10-15 minuten gaar. Serveer ze in een amusebakje met een vorkje erbij.

Tip:
De gevulde champignons kunnen 8 uur van te voren worden gemaakt, maar doe ze pas in de oven vlak voor het serveren!