Gevulde champignons met chorizo
IngrediŽnten voor 6 personen:
8 middelgrote champignons
1 kleine ui
Ĺ kleine rode paprika
1-2 teentjes knoflook
75-100 gram chorizo (vleeswaar)
Boter
Peterselie
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal, champignonborstel, amusebakjes

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 10-15 minuten

Bereidingswijze:
Maak de champignons schoon en verwijder de stelen. Zet de hoedjes apart. Snijd de ui, de paprika en twee champignons fijn. Bak in een koekenpan met boter eerst de ui en voeg dan de paprika toe. Als dit zo goed als gaar is, voeg dan de twee fijngesneden champignons toe en bak mee totdat het grootste deel van het vocht verdampt is. Snijd de chorizo in kleine stukjes. Meng dit door het groentenmengsel. Voeg hier tevens de uitgeperste knoflook toe. Bak dit op laag vuur gedurende circa 8 minuten. Snijd de peterselie zeer fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Vul de champignonhoedjes met het mengsel en zet ze in een vuurvaste schaal. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden. Bak de champignons gaar. Zet in elk amusebakje een champignon.

Tip:
De gevulde champignons kunnen 8 uur van te voren worden gemaakt, maar doe ze pas in de oven vlak voor het serveren!