Gerookte kip met mangochutney
IngrediŽnten voor 8 personen:
200 gram gerookte kipfilet
5 takjes koriander
2 bosuitjes

IngrediŽnten mangochutney voor 1 pot:
750 gram verse mango
250 gram kristalsuiker
1 ui
4 eetlepels blanke rozijnen
1 teentje knoflook
1 theelepel zout
1 theelepel gemberwortel
1/2 theelepel kerriepoeder
1,5 deciliter kruidenazijn
Materiaal:
Staafmixer, amuselepels

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Prutteltijd: 45-60 minuten

Bereidingswijze:
Breng in een pan de azijn aan de kook. Snijd de mango in kleine stukjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Voeg alle ingrediŽnten van de mangochutney toe en breng alles tot het kookpunt. Laat het minimaal 45 minuten zachtjes pruttelen tot een dikke chutney ontstaat. Op het eind kun je indien nodig de staafmixer gebruiken. Deze chutney kun je in een schone pot in de koelkast een paar weken goed houden. Snijd de kip in piepkleine blokjes. Hak de blaadjes van 2 takjes koriander en de schoongemaakte bosuitjes fijn. Meng de kip met koriander, ui en naar eigen smaak een schepje mangochutney (bijvoorbeeld 1 eetlepel). Schep het mengsel op amuselepels en garneer met een blaadje koriander.