Rookvlees met pesto
IngrediŽnten voor 10 personen:
75 gram groene pesto
1 eetlepel groene olijven zonder pit
20 dunne plakjes rookvlees (vleeswaar)
2 eetlepels pijnboompitten
1 zakje geraspte kaas of Parmezaanse kaas
Zout en peper
Materialen:
Keukenmachine, koekenpan, amuselepels

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
Pureer de pesto met de olijven en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de plakjes rookvlees met het pestomengsel en vouw de plakjes 2 keer dubbel. Leg op elke lepel een opgevouwen plakje vlees. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen. Strooi de pijnboompitten met de geraspte kaas over de rookvlees.

Tip:
Serveer een amuselepel op een bordje met daarnaast nog een opgevouwen plakje rookvlees. Zet een schaaltje met verse olijven op tafel.