Nancy Drew 6:

The Secret of the Scarlet Hand

Walkthrough door: Louis Koot

Deze walkthrough is geschreven voor een Senior Detective.

Deel 5: opmaat naar de FINALE

Je hebt alle 9 puzzels in de tempel opgelost en je hebt de PACAL terug gevonden en je staat nu dus in de deur bovenaan de donkere stenen trap. Voor je zie je de Monolith staan op de open plek in de tuin. Ga 5 maal vooruit en je loopt aan tegen de zijde van de Monolith die recht tegen over de tempel uitgang is. Je hoort Nancy weer zeggen: "Looks like this side is missing a part". Zoem uit en draai je om en je ziet de tempel uitgang waar jij daarnet uit kwam. Onthoud dat deze zijde van de Monolith dus gekeerd is naar de Tempel. Draai je weer om en ga dan links of rechts af en volg het tuinpad terug naar het museum. Ga via één van beide tunnels de tempel weer in en ga dan naar het

Laboratorium:

Ga naar je eigen bureau en zoem in op de telefoon. Bel Franklin Rose op

Wel het is dus laat, dus je hoeft Joanna nu niet gelijk in har kantoor te verwachten. Ga dus door het museum naar de Metro en reis naar je Hotel Kamer. Zet de wekker op 09:00AM en de volgende ochtend reis je terug naar het:

Beech Hill Museum.

Ga Joanna's kantoor binnen en draai rechts. Kijk kijk…..Joanna is er weer terug. Klik op Joanna. Wel, ze is je dankbaar dat je er voor hebt gezorgd dat ze weer haar baantje terug heeft, maar ze zet je ook gelijk weer aan het werk. Ze wil dat je in "Shipping and Recieving" de kisten gaat uitpakken en ze geeft je nu de code voor het cijferslot van krat BH 1113 en deze code is 0677. SCHRIJF de code dus even op. Zeg dan gedag tegen Joanna en ga dus naar:

Shipping and Receiving:

Loop gelijk rechtdoor naar de stelling die tegen de achtermuur staat (de linker dus, niet de stelling waar Sonny's doos in staat) en zoem daar dan weer in op de zilvergrijze BH 1113 krat. Klik dan op het cijferslot en voer hierop de code 0677 in en de kist gaat open. Klik op de Maya steen (de OOST SLEUTEL) en plaats deze in je inventory.

Wel, je hebt nu alle 6 de Maya Sleutels in je bezit. Nu deze zes tot 1 sleutel samenvoegen. Ga naar het:

Laboratorium

Draai hier naar links en ga naar die witte kist met de draaischijf waar je eerder dus die Maya Vaas in elkaar hebt gezet. Zoem in op de draaischijf. Nancy zegt: "According to Hendrik's notes, I need to make a key out of these pieces" en het grondstuk wordt gelijk al op de draaischijf geplaatst. Je moet de overige 5 stenen dus in dat grondstuk klikken. Begin met het "dakstuk" op het grondstuk te klikken en draai dan steeds de draaischijf om de overige 4 stukken als zijkanten in de KUBUS te klikken. Want dat is de SLEUTEL dus, een KUBUS. Als je klaar bent hoor je Nancy roepen: "Now I have the key".

Klik op de KUBUS om deze in je inventory te plaatsen.

Goed, nu moet je natuurlijk met deze sleutel de Monolith in de tuin gaan openen, maar dat gaat niet zo maar. Je hebt hiervoor de MAYA KALENDER SCHIJVEN nodig en een bepaalde datum. Laten we eerst die Maya Kalender Schijven maar gaan pakken en op de Monolith gaan klikken. Als je tijdens het uitvoeren van TAAK 5 alle Exibits in ALLE vitrines in de grote tentoonstellingszaal goed hebt bekeken, dan ben je die Maya Kalender Schijven in één van de vitrines tegengekomen. Weet je niet meer welke vitrine? Wel, ga naar Nis 5 (de Nis waar Exhibit I is, kijk op Sonny's kaartje als je niet meer weet welke Nis dit is).

Als je in Nis 5 bent dan draai je rechts zodat je naar de rechter vitrine kijkt. In deze vitrine liggen, rechts, de 2 ronde stenen Tzolkin Kalender Schijven.

Voor je nu de vitrine gaat openen en de twee schijven eruit pakt, SAVE JE SPEL HIER. Ik leg het eerst even uit:

Als je de twee Stenen tzolkin Kalender schijven oppakt, dan zal Nancy je vertellen dat die dingen loodzwaar zijn en dat ze deze stenen schijven niet al te lang kan dragen. Je moet dus als een speer naar de Monolith gaan rennen om daar, op de juiste zijde van de Monolith dan deze twee schijven te plaatsen. Deze juiste zijde van de Monolith is de zijde waar van Nancy heeft gezegd: "It looks like this side is missing a part". Dit moet snel gebeuren, dus je kunt het beste het pad links van de piramide nemen. De route door de tuin naar de Monolith is dan korter dan via het Rechter pad. Mocht je het niet op tijd halen, laad dan je Save in of kies de "Second Change" optie.

Goed: Doe nu het volgende:

He he….je hebt het gered. Goed, nu moet je deze Tzolking Kalender dus instellen op de juiste Maya Datum, net zoals je dat hebt gedaan met de Kalender Puzzel in de tempel Klik dus nogmaals op de schijven en je bent in de Close-up. Nancy zal zeggen: "The Poem said, when the first king ascends again".

Denk je dat 12 Kaban de juiste datum is? Probeer het maar. Zorg dat achter het streepje, links, het Mayan cijfer 12 komt te staan en draai dan net zo lang de grote schijf rond tot dat je, één voor één, ALLE Symbolen van de grote schijf VOOR het streepje hebt gehad. ER GEBEURT ECHTER HELEMAAL NIETS……Blijkbaar is 12 Kaban niet de juiste datum. Je moet dus een andere datum instellen.

Tja….Ik heb er echt over gedacht om je dit maar helemaal zelf te laten uitzoeken. Je kunt echt de juiste datum, die je nu op deze Kalender moet invullen, hier vlakbij vinden. Je bent deze datum ook al tegen gekomen toen je alle 15 Exhibits hebt bekeken om TAAK 5 te kunnen doen. Op het bordje van één van deze 15 Exhibit wordt deze datum vermeld. Als je toen goed hebt opgelet en aantekeningen hebt gemaakt dan weet je deze datum nu. Het Exhibit waar je deze datum kunt vinden is EXHIBIT J. En de datum is 6 LAMAT

Dus zet het Maya cijfer 6 recht achter het streepje en draai dan de grote schijf rond tot je LAMAT voor het streepje hebt staan.

Je weet vanzelf dat dit zo is omdat je dan een harde KLIK hoort. Je ziet dan dat in één van de andere zijde van de Monolith er een STEEN wordt ingeschoven en je bent vanzelf dan uitgezoemt uit deze puzzel.

Zoem nog 1 maal uit en hou dan je cursor helemaal aan de linkerrand van je scherm. Je cursor wordt dan een dikke kromme pijl. Klik dan 4 maal en je draait dan linksom om de monolith heen en kijkt dan naar de zijde die gelijk links van de zijde is waar je de Kalender puzzel hebt gedaan. In deze zijde van de Monolith zie je nu, onderin, een vierkant gat zitten.

Ga 1 maal vooruit en zoem in op dit vierkante gat. Pak je KUBUS SLEUTEL uit je inventory en klik deze nu op dit vierkante gat. Nancy vertelt je echter dat je de KUBUS MET DE JUISTE ZIJDE IN HET GAT MOET PLAATSEN.

SAVE GAME……Je gaat beginnen aan:

Hoofdstuk 6: de FINALE

Je hebt dus de MONOLITH geopend en je ziet de MUMMIE van de Scribe er in zitten op haar Tombe. Ik hoop dat je hebt GESAVED? Wel, als het zo meteen binnen in de Monolith mis gaat, dan kun je altijd de SECOND CHANCE Optie gebruiken. Ik stel voor dat je eerst mijn beschrijving van de FINALE even goed door leest voordat je er aan gaat beginnen.

Ga 1 maal vooruit de Monolith binnen. Je staat voor de Mummie. Tussen haar benen klemt ze een BOEK. Klik 2 keer op dit boek en het boek slaat open. He…..er staat helemaal niets ingeschreven in het boek…..er zitten alleen maar blanco pagina's in……BOEM...AU...

TAYLOR SINCLAIR komt binnen en slaat Nancy op haar hoofd en pakt het boek af. Sinclair is dus de schurk. Hij babbelt wat tegen je en dan vraag je hem: "Why are you doing this?" Taylor vraagt je dan of je wel weet wat er in dit boek beschreven staat. Hij is in de veronderstelling dat hij nu het enige echte exemplaar van de Scribe's beschrijving van het Maya leven nu in zijn bezit heeft, maar wij weten inmiddels wel beter. Wel volg nu gewoon alle beschikbare gespreksopties en uiteindelijk verdwijnt Sinclair met het boek en hij sluit Nancy op in de Monolith:

HET EINDSPEL

Het is pik donker, maar dat niet alleen, ook is er maar bar weinig zuurstof hier binnen. DUS JE MOET NU VERDOMD SNEL HANDELEN: DOE HEEL SNEL ACHTERELKAAR HET VOLGENDE:

De Monolith gaat open en je krijgt weer lucht en de Eind Scène begint: Joanna, Hendrik en Alejandro verschijnen en feliciteren je. Dan zien we Sinclair die er nu achter komt dat ie het verkeerde boek gejat heeft. Hierna leest Nancy weer een brief aan haar vader op.

En als laatste ontvangt Nancy een brief van ene Sally en dit is de aankondiging voor Deel 7 uit de serie die binnenkort ook uit moet komen.

Wie koopt die voor mij?

EINDE: