Brian Habich.

Websitemaker / HTML, CSS en Javascript -programmeur.


Basic is de basis.

pasfoto van Brian Habich Op mijn veertiende kocht ik een commodore 64. Ik wilde weten hoe je een computer voor je kon laten werken. Je bleek te moeten programmeren in de taal Basic.
Dat heb geleerd. Eerst uit het boekje dat erbij zat. Later ook uit bibliotheekboeken en tijdschriften over de commodore.
Op de HAVO moest je bij wiskunde functies berekenen en hun grafieken tekenen. Ik had een programmaatje gemaakt dat die grafiek op het scherm plotte en mij zo tijdens het berekenen hielp.


Office blijkt pure winst.

Jaren later kocht ik een PC. Er zat standaard een tabellenprogramma (excell) op. Hierin komen veel functies terug die ik in Basic had leren kennen.
Ik heb een blad ontwikkeld dat de onregelmatigheidstoeslag berekende op grond van de datum, begin en einde werktijd. Ik werkte via een uitzendbureau in de zorg en zou zonder controle aardig wat salaris zijn mis gelopen.


Websites maken door te 'kraken'.

Hoe websites gemaakt worden heb ik eigenlijk van de websites zelf geleerd. Ik ben begonnen met bestaande websites te veranderen. Eerst downloade ik ze. Door daarna getallen in de broncode te veranderen kreeg de site bv. een andere kleur. Nu bouw ik ze van begin tot eind zelf.
Ik heb veel geleerd van w3schools. Vooral HTML, CSS en Javascript. Ik gebruik deze site nog regelmatig om dingen op te zoeken.

Groetjes, Brian Habich.