Voor het kaartmateriaal gebruik ik van alle landen waar de route doorheen loopt bij voorkeur de topografische kaarten omdat hier voor het fietsen vaak meer informatie op staat zoals de hoogte van het omliggende terrein en de wat kleinere binnenwegen etc.

een ander handig hulpmiddel voor het uitstippelen van de route is Google Maps de route kan als het gebied al in kaart is gebracht door Google alvast vanuit de luie stoel worden gereden. Let wel op! Bij Google Maps is het  altijd lekker weer. dit kan in het echt natuurlijk wel eens anders uitpakken ;-).

Type een plaatsnaam in Google Maps en sleep het oranje poppetje naar de weg die je wilt bekijken. Hieronder ziet u de route vlak voor de Noorse grens komende vanuit Finland. Jammer genoeg is Noorwegen nog niet helemaal in kaart gebracht door Google, en dit blijft dus nog een verrassing.

 

Handig was het om in Gotenborg te kijken of er over de grote brug nabij de ferryterminal een fietspad loopt. Dit scheelde me in de planning kilometers door de stad fietsen. Hieronder de gebruikte kaarten:

Voor Zweden : Friluftskartan Pro - Gotaland / Mellersta och Sondra Narrland / Norra Norrland / Svealand. dit zijn 4 zeer gedetailleerde kaarten.

Voor Finland : Topo Finland v2 voor heel finland slechts een kaart wel bijzonder veel detail.

Voor Noorwegen : Topo Adventure CD - 20 Kirkenes / 19 Nordkapp / 18 Alta. Dit zijn dus 3 kaarten voor de hele bovenrand van Noorwegen. Deze kaarten zijn met een fraaie schaduw voor hoogtes uitgevoerd en ook zeer veel detail.

Mocht ik op de terugreis vanuit Kiel terug willen fietsen dan heb ik altijd nog Topo Deutschland en topo Nederland op de computer klaar staan om over te zetten.

 Hieronder de voorlopig voorgenomen route startend in Gotenborg:

Er staat een logo op de kaart en dit is de lokatie van een heel bijzondere Camping. Het is de camping van de zwager en schoonzus van mijn fietsmaat Ad Schlappi. Ik zal om er te komen een stuk van de E45 moeten afwijken en wat verder door de binnenlanden moeten om op Camping Tyngsjo Vildmark  te komen. om een idee te geven van de afstand. dit kleine stukje op de kaart is vanaf Gotenborg naar de Camping in het plaatsje Stugby bijna 350 kilometer. Ik hoop dat je er een kroket of andere Zweedse specialiteit kan krijgen in het camping restaurant ;-). Dat heb ik wel verdiend na zo'n stuk fietsen. Ad zegt dat het de beste camping van Zweden is, in het reisverslag gaat u hier later meer over horen.

Voor de terugweg heb ik vanaf Kiel een leuke combinatie gemaakt van een  fietsroute die ik op een duitse website vond en die je langs het Kieler Kanal laat fietsen over fietspaden of in iedergeval rustige binnenwegen. daarna pak ik de NorthSea Cycle Route tot aan den Helder om vervolgens te eindigen met een stuk van de LF1 tot aan huis.Ook dit is nog eens een dikke 1000 kilometer

-- Stuur een bericht .

--  Begin

De routes kunt u hier downloaden.

Zweden Finland Noorwegen.

Duitsland Nederland.