Logo Zorgverlening Vitaliteitsbevordering facebook

Fotobalk

Wellness Massage | Overige informatie | Een afspraak maken | Cadeaubon

Testimonial

Zorg en Natuur biedt de volgende vormen van wellness massage:
- Ontspanningsmassage
- Indiase hoofdmassage
- Hotstone massage
- Voetmassage
- Stoelmassage

Met uitzondering van Hotstone massages kunnen de massages ook bij u thuis worden gegeven. Bij een reistijd verder dan 10 km zal een kilometerprijs worden berekend.

Een (Wellness) masseur is geen fysiotherapeut. Ben je onder behandeling van een specialist of arts, dan is het goed om vooraf te overleggen of een massage raadzaam is. Een massage kan aangepast worden aan jouw lichamelijke gesteldheid. De massage kan gestaakt worden bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure.


Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. De massage bestaat uit langzame strijkingen en knedingen om de bloedcirculatie te bevorderen maar alles is gericht op een totale ontspanning. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten. Deze massage is een moment voor jezelf met aandacht voor je lichaam en geest. Totale ontspanning! Ook bij spierspanningklachten zoals vormen van hoofdpijn, nekklachten en lage rugklachten kan een ontspanningsmassage effectief zijn. Je kunt natuurlijk ook zonder duidelijke indicatie naar de masseur gaan. Jezelf verwennen is immers ook een goede reden.


Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn t.g.v. stress en spanning en krijgen klachten van hoofd,nek en schouders. Door dit gebied te masseren worden de blokkades opgeheven en de doorbloeding gestimuleerd.
De Ayurveda is een holistische benadering, het herstellen van evenwicht. Binnen de Ayurveda wordt gebruik gemaakt van de drie Dochas nl. Kapha, Pitta en Vata.

Deze verschillende oliesoorten worden voor ieder menstype apart toegepast en vormen een belangrijk onderdeel van de massage.

Wat voor type ben jij:
Kapha (water en aarde), Pitta (vuur en water) of Vata (lucht en ether)?

De zwarte basaltstenen die gebruikt worden tijdens de massage zijn vulkanische stenen. Zij danken hun mooie ronde vorm aan het feit dat zij eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen. Allereerst worden de hotstones in een heater (au-bain-marie) verwarmd tot 45-50 graden waarna ze op het lichaam worden gelegd. Om u alvast aan deze warme stenen te laten wennen leggen wij eerst in allebei uw handen een hotstone. Hierna volgt eerst de massage met een heerlijk warme etherische olie en daarna de massage met de warme stenen. Deze behandeling combineert de massage met de thermodynamische voordelen van verwarmde stenen met de heilzame werking van essentiŽle oliŽn.

hotstones De geschiedenis van hotstone massage
De geschiedenis bevestigt dat het therapeutische effect van warme stenen al duizenden jaren bekend is. Zo werden vroeger stenen gebruikt als verwarming tegen de kou. Over de hele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen masseerden elkaar in de badhuizen met warme stenen. Belangrijke mensen werden ermee gemasseerd omdat hiermee spierpijn en kwetsuren afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij Inca's, Indianen, Maori's en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij belangrijke rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de Oosterse cultuur legde men de stenen op de acupunctuurpunten, en wreef men ermee over de meridianen.


Voetmassage
We leven in een drukke tijd: We laten ons meeslepen door het tempo van de maatschappij en kunnen ons daarom maar moeilijk onthaasten. Stress is een veel voorkomend probleem en brengt een heleboel complicaties met zich mee. Door te masseren word je uit je dagelijkse routine gehaald,
zodat je even stil blijft staan bij jezelf.

Een voetmassage is bedoeld om ontspanning
te geven, via de voeten werkt die ontspanning door op het hele lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam.
Naarmate je vaker gemasseerd wordt zul je daar een aantal winstpunten uit halen.
Je slaapt beter, je staat rustiger in het leven en het brengt rust in het denken.
Voetmassage is zeker van belang in de wereld van nu,
een wereld waarin wij te vaak ons lichaam negeren.


Een stoelmassage op regelmatige basis werkt effectief. Stress is namelijk de grootste oorzaak van klachten en ziekteverzuim.
De stoelmassage zorgt er voor dat de spierspanning gaat wijken voor de massagedruk, waardoor dankzij een betere doorbloeding afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.
De massage geeft energie en komt de productiviteit ten goede.
De massage wordt op lokatie (werkplek) gegeven met de kleding aan.

Let op: vanaf 2013 krijgt u fiscaal voordeel via de Werkkostenregeling (WKR )naar boven

steun Carlos Anker Anak Bangsa

Webdesign © Studio Ron van Dalen