Logo facebook Zorgverlening Wellness

Fotobalk

Even voorstellen


Dichterbij de mens is het credo van Rob de Jong. Door de steeds meer bepalende en beperkende regelgeving ging Rob, die al sinds 1979 werkzaam is in de gezondheidszorg, op zoek naar de kern van het verzorgen en verplegen.
‘Het welzijn van de mensen ging mij meer aan het hart dan de verpleeg-technische handelingen,' zegt Rob. Hij maakte een keuze en oriënteerde zich op de mogelijkheden. ‘Ik heb toen onder andere veel werkbezoeken gebracht aan zorgboerderijen met uiteenlopende doelgroepen.’
Rob zag met eigen ogen dat een vitaliserings- of een dagbestedingsproject, waarbij de natuur een belangrijke rol speelt, op velen een positieve invloed en een helende werking heeft. Werken in en genieten van de natuur; een lichamelijke inspanning en een geestelijke ontspanning.

Landgoed
Met Zorg en Natuur wil Rob de Jong mensen vitaliseren en een dagbesteding aanbieden om te ontsnappen aan een competitieve werkomgeving.

‘Kleinschalig en in een natuurlijke omgeving, waarin de mensen door het verkennen van hun eigen inzichten en mogelijkheden rustig de gelegenheid krijgen om opnieuw kansen voor zichzelf te creëren,’ aldus Rob, die in zijn werk zowel als vrijwilliger bij Scouting Nederland veel ervaring opdeed in het werken met groepen.

Rob de Jong (1958) kwam, omdat zijn moeder als verpleegkundige werkzaam was, thuis al met de gezondheidszorg in aanraking. In zijn diensttijd was hij hospik en die ervaring kleurde zijn verdere loopbaan. Hij begon met de opleiding Ziekenverzorging, deed enkele jaren praktijkervaring op, werd stagebegeleider en volgde uiteindelijk met succes de HBO-opleiding Verpleegkunde.
Ervaring deed Rob de Jong onder andere op in de St. Maartenkliniek in Nijmegen (orthopedie) en APZ Wolfheze (opnameafdeling). Hij legde zich vervolgens toe op Neuro Development Treatment (NDT). Bij deze behandeling is het één-op-één contact met patiënten na een hersenbloeding (CVA) zeer belangrijk en levert verrassend goede resultaten op. In zijn werk als leidinggevende dagbehandeling en extramurale zorgverlening is Rob de Jong nauw betrokken geraakt bij cliënten met NAH, niet aangeboren hersenletsel. ‘Met Zorg en Natuur wil ik daarom ook aan deze mensen een veilige, zorgzame en inspirerende plek bieden,’ besluit Rob.


naar boven

steun Carlos Anker Anak Bangsa

Webdesign © Studio Ron van Dalen