• About Us

  Het nu al beroemde en beruchte motorrace team: SuperTeam El Pollo Loco bestaande uit Stevie, The Sig, Shenkie en SuperBaker. Actief in de OW cup van de CRT gaan deze vier coureurs strijden voor de hoogste eer in de amateur wegracesport in Nederland.

  SuperTeam El Pollo Loco is een motorrace team bestaand uit 2 studenten, 1 oud student en een wannabe student. Het team vindt zijn oorsprong in Spanje waar het als idee is geboren tijdens een wintertraining van Steven, Casper en John in samenwerking met het NovaBike Racing Team van de TU Delft. Hier kwamen we tot het idee om samen met Yoeri als team mee te gaan doen aan de 500 van Assen. Daarnaast gingen Steven, Casper en Yoeri het hele jaar de strijd aan in de OW cup. En zo werd SuperTeam El Pollo Loco een feit!

  Waar Steven en Casper al bekende namen waren bij de OW cup kwam Yoeri dit jaar voor het eerst als rookie meedoen. Hoewel iedereen voor zichzelf natuurlijk ook sportieve doelstellingen stelt, is het aller belangrijkste binnen het team dat de motorracesport als hobby beoefend word en dat plezier hebben belangrijker is dan winnen. Om het plezier ging het natuurlijk ook bij de beruchte 500km van Assen. Het evenement waar het allemaal om draaide. Hier ging het niet om winnen maar om meedoen. Er werd vooral ingezet op de voor- en de napret waar werd afgesloten met een barbecue met alle mensen die het team hebben geholpen. Zonder steun zijn is het team natuurlijk nergens en we hebben inmiddels een behoorlijk selectie aan mensen welke het team incidenteel dan wel altijd helpen. Enkele mensen die ons zeer regelmatig bijstaan zijn Erik, Arie, Frank, Dolf, Jasper en Joris. En in het bijzonder mag hier Annemijn vermeld worden die onderhand de status Team Captain heeft verdiend aangezien het een zooitje zou worden als zij er niet zou zijn. Van banden wisselen tot het verzorgen van de innerlijke mens, op Annemijn kan het team altijd rekenen!

  Als studenten is het team ook druk bezig met de techniek rondom de sport. Zeker op het gebied van elektronica is al het een en ander ontwikkeld en er zit nog genoeg in de pijpleiding. Er is al een volledig functionerende SuperTeam El Pollo Loco datalogger met dashboard. Daarnaast wordt ook druk gewerkt aan een dashboard met touchscreen, software om de datalogger uit te lezen en een zelfgemaakte quickshifter!

  Kortom, SuperTeam El Pollo Loco is een zeer veelzijdig motorraceteam met als belangrijkste doelstelling plezier hebben in de breedtesport!

  Riders

  John Bakker - SuperBaker

  the experienced

  Onwijs veel ervaring in de racesport en heeft zelfs op wereld niveau meegestreden. Nu werkzaam in de elektromotoren en parttime als ducati monteur. Dit jaar de snelste van het team met de 500 en we hopen hem volgend jaar vaker te zien in de OW-cup dan wel in de IRRC.

  Steven van Haren - Stevie

  and it's gone

  Oud student lucht- en ruimtevaarttechniek en tegenwoordig werkzaam in de bankwereld. Een veteraan in de racesport na vele jaren in de SV-Cup gereden te hebben en nu bezig in zijn 2e seizoen van de OW-Cup. Komt aan in pak en vertrekt in een trainingsbroek maar heeft al wel zijn eerste punt te pakken in de CRT-Cup.

  Casper Voogt - Shenkie

  the tire shredder

  Student lucht- en ruimtevaarttechniek. Al over ambitieus aan het begin van het seizoen aan de start van het ONK op Hengelo toch maar weer verder leren in de OW-cup. De eerste wedstrijd nog een podium bij de CRT-Cup dus nu actief in de supercup. Pas het 2e seizoen dat hij wedstrijden rijdt en helaas door valpartijen nog niet meer podia behaald.

  Yoeri Sigterman - the SIG

  the apprentice

  Studeert biomedischewetenschappen aan de TUDelft na een studie industrieel ontwerpen en de rookie van het team. Een paar keer met de straatfiets op het circuit gereden en toch weet hij in zijn eerste seizoen te verassen. Het begin was wat minder maar de progressie is er zeker en hij is kwa punten de veteraan Steven voorbij in de CRT-Cup!

  Bikes

  John Ducati 851 1990
  Ducati 1198 motorblok
  full carbon tank/kuipwerk
  ohlins suspension
  16.5 inch wielen

  Steven Honda cbr600rr 2007
  IRC rempomp
  #superteamepl-datalogger

  Casper Yamaha r6 2005
  Matris schokdemper
  Braking wielen
  annitori quickshifter
  #superteamepl-datalogger

  Yoeri Honda cbr600rr 2005
  powercommander
  carbon inlets
  Domino snelgas
  Akrapovic full racing exhaust
  #superteamepl-datalogger
  #superteamepl-dashboard
  #superteamepl-quickshifter