Touwhalsters en Cross-rope bridles

in vele kleuren en op maat gemaakt !

 

je reactie
                            
  Touwhalsters
Cross-rope-bridle
Halstertouwen
Leverbare kleuren
Maten
Prijzen
Bestellen
Tip
Waarschuwing
Fotogalerij
Links

 

Waarom een touwhalster en de voordelen ervan.

Een stalhalster heeft een groot oppervlak waar een paard makkelijk tegenin kan leunen. Een touwhalster heeft een veel kleiner oppervlak, dit maakt het touwhalster tot een zeer geschikt en duidelijk communicatiemiddel tussen mens en paard.

Het touwhalster is licht, zodat het paard nauwelijks voelt dat hij hem omheeft, zolang er geen druk op staat. Het halster gaat in de richting mee op het moment dat je het touw opzij beweegt. Aan de buitenkant komt het halster tegen de neus aan, aan de binnenkant gaat het juist van de neus af.

Er is hierbij maar een hele lichte druk nodig om het paard duidelijk te maken wat je bedoelt. Hij zal hierdoor snel reageren bij een correctie. Die snelheid draagt enorm bij aan de duidelijkheid en subtiliteit waarmee signalen door contact- druk kunnen worden gegeven, waardoor bijvoorbeeld het leren wijken voor druk veel makkelijker gaat.

Het touwhalster is soepel waardoor hij  goed aansluit om het hoofd van het paard. 

Wat kan je zoal doen met het touwhalster?

  • Grondwerk

klik hier voor informatie over de basis van grondwerk                              Klik hier voor verschillende grondwerk oefeningen

  • Parelli
  • Longeren
  • Wandelen (vooral bij paarden die niet makkelijk aan de hand mee lopen)
  • Rijden

Hoe moet je het touwhalster om doen?  Klik hier

Leadrope

 

De leadrope is net zoals het touwhalster een communicatie middel.

Leadropes worden veel gebruikt bij grondwerk. Het voordeel van een leadrope is dat je, terwijl je bijna niet van je plek afkomt, toch veel beweging kan maken en met de lijn dichtbij je paard kan komen

Het touw is zacht, soepel en heeft precies het goede gewicht. Dit zorgt voor een perfecte verbinding tussen jouw handen en je paard.

Lengte 6 meter en te krijgen in het zwart (zie hieronder).

 

Uitvoering met mooie stevige musketon.

Let op de elegante maar sterke verbinding van touw en musketonhaak. (zie onder)